Családállítás
 
EGYÉNI TERÁPIA
 
MAGAMRÓL
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Részletes tematika

A csoportstruktúra:


- 2 havonta, összesen 12 alkalommal találkozunk, alkalmanként 3 napon át. ( a képzés ideje tehát 2 év)
- Előadás: pénteken 16- 21ó-ig. Csoportfolyamatok: szombat 10-19ó-ig, majd vasárnap 10-16óráig. =20ó/hétvége Összesen: 240 óra
- A 12 alkalom 3 blokkra tagolódik, a blokkok vizsgával zárulnak, a sikeres vizsga a következő blokk elkezdésének a feltétele.
- Javasoljuk, hogy akkor kezdje a képzést, amikor beláthatóan a 12 alkalomat végig tudja vállalni. Számunkra fontos, hogy a folyamatok mélységének biztosításához a csoprot intimitást megőrizzük, ezért annak állandóságát biztosítsuk. A kilépő csoporttagok helyébe új csoport tagok nem tudnak jönni, és minden kilépő nagy hiányt jelent a csoport számára.

- Amennyiben nem várt akadály miatt a képzés folytatása nehézségekbe ütközne, úgy az addig elvégzett modulokról igazolást adunk, amelyet esetlegesen egy később induló képző csoportnál természetesen figyelembe veszünk.

 
A tematika:


 A Blokk: A korai évek terei 

A bennünk élő gyermek gyakran függönyt tart elénk a valóság érzékelésében. A saját valóságunk mélyebb megismeréséhez és a klienseink folyamatainak tudatos kíséréséhez szükséges, hogy képet kapjunk a bennünk élő gyermekről. Ez a blokk az ő megismerését szolgálja.

I. MODUL: Bevezetés
1. nap: Paradigmaváltás a lélektanban, Jung emberképe.
2.- 3. nap: Mi a családállítás? A klasszikus családállítás alapelvei: a kötődés, a lelkiismeret, a rend.

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás.

II. MODUL: A korai évek
1. nap: A korai évek lenyomata, traumák, az anya- gyermek kapcsolat (Freud és a tárgykapcsolat elméleti iskolák) 
2.- 3. nap: Anya- gyermek kapcsolat a családállításban

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás.

III. MODUL: Trauma és betegség 

1. nap: Bevezetés a pszichiátriai kórképek ismeretébe, a családállító kompetencia határai

2.-3. nap: A belső gyermek megjelenése és felismerése a családállításban

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás.

IV. MODUL: A születés
1. nap: A születési alapmintázatok Stanislav Grof modellje alapján, az eltávozott iker

2.- 3. nap: A méhen belüli élet, szárazföldi születés, aquarelease
Ez a blokk termálvizes medencével rendelkező helyen, esetleg ott alvással lesz.

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás.

                      
 
B Blokk: A csoporttér

Amikor hátrahagytuk a gyermeki szükségleteinkre való összpontosítást és betöltöttük a gyermekkori hiányokat, más mozgatóerőkre is kinyílik a figyelmünk. A külvilággal való kapcsolatfelvétel, a külvilág valóságos megismerése új hozzáállást kíván tőlünk. A blokk célja a kliens és a rendszerek optimális érzékelésének kialakítása, az érett, felnőtt énünkből.

  
I. MODUL: A tudattalan programjai
1. nap: Módosult tudatállapotok, NLP, Tranzakció analízis, A programozás
2.- 3. nap: Hitmondat állítás. A térbeli pozíciók terápiás alkalmazása
A család, mint rendszer, a hely törvénye.

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás.

II. MODUL: A pár, a család
1. nap: Családterápiák. A rendszerszemléletű gondolkodás. A párkapcsolatot működtető erők
2.- 3. nap: A családi karma. Rendszerállítás. A férfias és a nőies megjelenése a mezőben 


III. MODUL: Kapcsolatfelvétel a klienssel.
1. nap  Az első interjú az analízisben,valamint a családállításban. A helper szindróma. A kontextuális terápia. A traumaterápia.
2.- 3. nap: A Hellinger-csoport vezetése, a vezető szerepe, a szándék nélküliség.

 + A két modul között egy nap saját élményű családállítás, ahol szupervízió a mellett a hallgatók egymásnak vezetnek állításokat. 

 

IV. MODUL: A csoport működése. Szervezetelméleti ismeretek.

1. nap:  A szervezetállítás. A csoport, csoportdinamikai alapismeretek.

2.-3.nap: A rendek a szervezetek működésében. Állítás papírlapokkal, figurákkal.

  + A két modul között egy nap saját élményű családállítás, ahol szupervízió a mellett a hallgatók egymásnak vezetnek állításokat. 
              

 

C Blokk: A transzperszonális tér  

A családállítás során óhatatlanul kilépünk a személyes és személyközi térből, megnyilvánulnak olyan mintázatok, amelyek az eddigi tudásunkkal nem megérthetőek. Vannak olyan rendszerek, amelyek elősegítik, hogy ezt a teret is biztonságosan érzékeljük. Ebben a térben nincsenek kitaposott utak és biztos válaszok. Lehetőségünk van azonban kinyílni és az itt-és-mostban, együtt mozogni ezekkel az életet mozgató áramlatokkal.

I.: MODUL: A rendszerek fejlődése: spiráldinamika. Az anyagi erőforrás: mint az élet és a spiritualitás alapja Vezető: Németh Hajnalka
1. nap: Spiráldinamika. A pénzzel kapcsolatos hitrendszerek
2.-3. nap: A pénzzel kapcsolatos hitrendszerek feltárása saját élményen keresztül.  

+ A két modul között egy nap saját élményű családállítás, ahol szupervízió a mellett a hallgatók egymásnak vezetnek állításokat. 

II. MODUL: Haladni a szellem mozgásával

                   A szellemi családállítás elméleti és gyakorlati bemutatása Jean Dabat és Dabat Tünde vezetésével. 

 III. MODUL: Szimbólumok és archetipusok a mesékben. Vezeti: Vágvölgyi Dóra
1. nap: Ki menti meg a mesehőst?
2.- 3. nap: Meseállítás, archetípusok, szimbólumok, ősprincípiumok állítása. Az élet hősei.

 + A két modul között egy nap saját élményű családállítás, ahol szupervízió a mellett a hallgatók egymásnak vezetnek állításokat. 

IV. MODUL: A transzperszonális pszichológia. Vezeti: Dr. Agócs Gabriella

1. nap: Az integrál pszichológia alapjai. A valódi és álspiritualitás. A spirituális krízis.

2.nap: A személyhez nem kötődő erők megjelenése a családállításban.

 3. nap: VIZSGAELŐADÁSOK. A KÉPZÉS ZÁRÁSA. 

 

A gyakorlat:

Önismeret: az adott témához épített gyakorlatok segítségével a szemináriumi napokon is zajlik a lelkünk mélyén lévő minták átdolgozása. A sebek, amik akár a személyes, akár a családi történéseink révén keletkeztek, a bennük tárolt fájdalom miatt szívesen elrejtőznek. Amíg a saját sebeink be nem gyógyultak, addig nem leszünk képesek mások fájdalmaihoz közel menni, s nem leszünk képesek arra, hogy ebből, és csak ebből az erőből keressük meg a kliens saját megoldásait. Addig szívesen adunk olyan TANÁCSOKAT, amelyek révén mi is jól el tudtuk kerülni a szembenézést. Ezért alkalmasint egyénre lebontva több, vagy akár más technikákkal való önismereti munkára is javaslatot tehetünk, ha ez az akadálya a családállítói attitűd kialakulásának. (szándékmentesség, üresség, a fenomenológiai pozíció megteremtése)

Állítói gyakorlat kialakítása: Hogy a vezetői jártasság kialakuljon, már a képzés elejétől lehetőség van kis csoportban tematikusan, fókuszáltan állítást vezetni. Teljesen egyedül, gyakorló csoportokban, a korábban végzettek szupervíziójával, a 3. harmadtól javasoljuk elkezdeni a családállítás vezetését. Fontos a saját kompetencia határok megismerése és azok betartása. Először ezen ismeretek bemutatását kérjük( !!!!), és azt követheti a gyakorlás elkezdése.  

 

A tanúsítvány megszerzéséhez még két feltételnek kell teljesülnie:

1.: Állításvezetés valamelyik oktató jelenlétében.
2.: Szabadon választott témában egy ppt formátumú előadás elkészítése, és előadása a képzés utolsó napján. (Ha a tartalom kész, a technikában segítünk :-) )

A képzés lezárásaként a korábban végzettek és az oktatók részvételével egy ünnepség keretében a Családállítók Szövetségének tagjai közé fogadjuk az új családállító kollégákat.

 

 Szeretettel várjuk erre a csodálatos kalandra!

 Dr. Agócs Gabriella                     Farkas Zita                       Vágvölgyi Dóra

integrallito@cs-sz.hu

 

 
CSALÁDÁLLÍTÓ KÉPZÉS
 
ELŐADÁSOK, PROGRAMOK
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******